Pladsen foran K.B Hallen er redesignet af landskabsarkitekt Marianne Levinsen.

K.B. Hallen genåbnet til et brag af en fest

Med klapsalver, koncerter og Kronprinsen blev K.B. Hallen i går genåbnet, efter den gamle hal brændte ned for syv år siden.

K.B. Hallen blev i dag indviet på ny, da H.K.H. Kronprins Frederik officielt erklærede hallen på Frederiksberg for genåbnet og markerede det ved at skyde en tennisbold ud over publikum. Martin Brygmann og Jimmy Jørgensen stod for en del af underholdningen. Derudover holdt Frederiksbergs borgmester Jørgen Glenthøj (K) tale.

 

Foto: Philip Davali

Den gamle hal brændte ned tilbage i 2011, da noget pap kom for tæt på en halogenlampe i forbindelse med en sexmesse. K.B. Hallen er bygget i 1938 og var kort før branden blevet fredet.

 

K.B. Hallen har igennem tiden huset både koncerter, sports- og kulturhistoriske begivenheder. Blandt de mest legendariske koncerter er de to, som The Beatles spillede i sommeren 1964, mens f.eks. Frank Sinatra, The Rolling Stones, Bob Dylan og Metallica også har spillet på den gamle scene.

 

Foruden selve hallen blev også et nyt byrum på forpladsen indviet. Pladsen er redesignet af landskabsarkitekt Marianne Levinsen.

 

I foyeren blev kunstværket ”Buen” indviet. Værket er skabt af lysdesigner Viera Collaro.

 

Kilde: DR