Det nye biogasanlæg i Tønder. Foto: Envo Group

Aarsleff har tabt voldgiftssag

Bygge- og anlægskoncernen har tabt 80 mio. kroner i en voldgiftssag om en ophævet kontrakt på et biogasanlæg.

Bygge- og anlægskoncernen Per Aarsleff Holding A/S tabte voldgiftssagen mod energiselskabet Envo Group A/S fra Aabenraa, og derfor nedjusterer Aarsleff forventningerne til dette års driftsresultat fra 530 mio. kr. til 460 mio. kr..

 

- Vi er kede af det uventede udfald, som er årsagen til, at vi nedjusterer, siger koncerndirektør Jesper Kristian Jacobsen, der overtog efter den mangeårige topchef Ebbe Malte Iversen i oktober sidste år.

 

Sagen startede i 2015 og vedrører derfor ikke den nuværende drift i virksomheden, forklarer Aarsleff-direktøren.

 

Ophæver kontrakt 

Voldgiftssagen handler om etableringen af et nyt biogasanlæg i Tønder til over en halv mia. kr., som Envo Group står for. Aarsleff fik kontrakten på af biogasanlæget, men ophævede den i november 2015, hvilket fik Envo Group til at indlede en voldgiftssag. 

 

Jesper Kristian Jacobsen forklarede i et interview med Licitationen, at sagen ikke vedrører noget fagspecifikt eller teknisk og har ikke påvirket Aarsleff interesse. Sagen vedrører uenigheder med Envo Group, som gjorde, at samarbejdet ophørte. 

 

Envo Group har haft travlt og sideløbende med at føre sagen, har de også skulle finde en ny entreprenør til projektet. Det har medført, at opførelsen af biogasanlægget har stået stille i lange perioder. 

 

- Det hele har forsinket os i tre år. Men nu er vi heldigvis ved at indgå kontrakter med de forskellige leverandører og rådgivere, fortæller Bo Asmussen, direktør og medejer i Envo Group. 

 

I november indgik Envo Group en kontrakt med en helt ny spiller på det danske marked - det argentinske Cartellone Danmark.

 

Kilde: Licitationen