Odsherred Teaters nye teatersal.

Arkitektfirmaet Christensen & Co står bag Odsherred Teaters nye teatersal

Arkitektfirmaet, der blandt andet har tegnet den nye KB-Hal, skal realisere teatersalen, som efter planen åbner i sommeren 2020.

Arkitektfirmaet Christensen & Co fra København har vundet opgaven som totalrådgiver for opførelsen af en ny teatersal til Odsherred Teater. Visionen i udbuddet har været at skabe nytænkende og langtidsholdbare rammer for Odsherred Teater ud fra tre forudsætninger: et kulturtilbud af høj kvalitet, en platform for samarbejde og et mødested for alle.

 

Den nye sal cementerer Odsherred teater som et kulturelt fyrtårn i Nykøbing Sjælland – en levende bygning, der samtidig skaber liv i bymidten. Underrådgivere på vinderprojektet er Primus Arkitekter Aps, Sted Aps, Oluf Jørgensen A/S og SWECO.

 

Opgaven har været at etablere en ny teaterbygning med udgangspunkt i den eksisterende Irmabygning i Algade, som ikke blot giver gode rammer for scenekunsten, men også for alvor forløser det potentiale, som teatret har vist, det rummer som katalysator for kulturel og social udvikling. 

 

Odsherred Kommune har fået støtte til projektet fra Foreningen Realdania, A. P. Møller og Hustru Chastine McKinney Møllers Fond til almene Formaal og Aage og Johanne Louis-Hansens Fond. Der er samlet ydet 25 mio. kr. i fondsstøtte til teatersalen, hvis budget er på 35 mio. kr. 

 

Kilde: Realdania