Hærvejsbroen i Viborg Baneby. Foto: Viborg Kommune.

Broprojekter i Viborg åbner

Cyklister og gående får endnu en mulighed for at krydse jernbanen i Viborg, når Hærvejsbroen åbner mandag den 28. januar 2019. Broen er en del af byudviklingsprojektet Viborg Baneby, som Viborg Kommune gennemfører sammen med Realdania.

Et stort anlægsarbejde er nu så langt, at den første store del af brobyggeriet i Viborg Baneby. Hærvejsbroen går fra Middagshøjvej over Vilhelm Ehlerts Alle, over jernbanen og over Banevejen til det kommende erhvervsgymnasium, Midtbyens Gymnasium. Ved gymnasiet er der mulighed for adgang til Banegårdspladsen med elevator. Fra broen er der desuden adgang til togperronen med trapper og elevatorer.

 

Den anden del af broprojektet er et byrum i forbindelse med Midtbyens Gymnasium med trappe ned til Banegårdspladsen og en bro fra gymnasiet til parkeringspladsen ved Hovedbiblioteket. Disse broer er allerede under opførelse og kan tages brug i til efteråret. Bag projektet står Viborg Kommune og foreningen Realdania.

 

Det glæder borgmester Ulrik Wilbek, at broprojektet er nået så langt.

 

- Det er en kæmpe milepæl, vi har nået ved at åbne Hærvejsbroen. Broen er et vigtigt bindeled mellem Banebyen og midtbyen, og den er derfor helt afgørende for omdannelsen af Banebyen. Vi har allerede nu set de første effekter af broen, da en række investorer er i gang med større projekter syd for banen, og flere er på vej, siger Ulrik Wilbek.

 

Hærvejsbroen er et resultat af byudviklingsprojektet Viborg Baneby, hvor et tidligere industriområde omdannes til en dynamisk og mangfoldig bydel, midt i Viborg.

 

Projektchef i Realdania, Pelle Lind Bournonville siger:

 

- Banebroen er et godt eksempel på, hvordan en barriere i byen kan nedbrydes og vejen for bløde trafikanter lettes. Det gør broen til et nøgleelement i at kickstarte udviklingen af Banebyen og styrke midtbyen i Viborg. Og den er med til at fremme en bæredygtig udvikling, hvor det er attraktivt at bruge cykel, tog og bus.

 

Kilde: Viborg Kommune