Visualisering: C.F. Møller Architects

C.F. Møller og HENN vinder tysk hospitalsprojekt

Udvidelsen og moderniseringen af Städtisches Klinikum Braunschweig (Braunschweigs kommunehospital) kombinerer en ny bygning, en udvidelse og en allerede eksisterende bygning i et nyt og redesignet kompleks.

HENN og C.F. Møller har fået tildelt kontrakten om totalrådgivning af byggeprojekterne for Städtisches Klinikum Braunschweig (regionshospitalet i Braunschweig) i forbindelse med en udbudsrunde.

 

Det arkitektoniske program omfatter en ny bygning og yderligere byggearbejde på en eksisterende råhus. Derudover skal de forskellige bygninger på stedet sammenkædes, så der dannes en klynge.

 

Åben indre gade

Komplekset ligger på Salzdahlumer Straße i den sydøstlige del af byen, er arrangeret omkring en offentlig gangsti, der forbinder alle funktioner og arkitektoniske bygningskonstruktioner.

 

Via denne indre gade, der fungerer som hovedfærdselsåre, er der adgang til både det eksisterende hospital, den nye bygning og udvidelsen. Den er den vigtigste distributionskanal til hospitalsbygningerne og løber fra den nye indgang i syd på sidevejen Fichtengrund til skadestuen i nord. 

 

Den indre gade fungerer som en ’rygrad’, der ved hjælp af naturligt lys, udsigt til grønne gårdhaver og rummelige gangarealer skaber et effektivt orienteringssystem, der gør det nemt for både patienter og besøgende at orientere sig.

 

Underjordisk kerne

Det samlede volumen omfatter 12.730 m² nybygning, 35.500 m² tilbygning og 28.330 m² ombygning.

 

Den eksisterende bygning udvides med et nyt volumen, som er delvist under jorden, og som indeholder et centralt operationsområde. Topmoderne operationsstuer og intensivafdelinger gør det til den vigtigste del af Aachens sundhedsydelser.

 

En ny og elegant indgangsbygning, herunder tilføjelsen af et modtagelsesområde, udgør et repræsentativt indgangsområde og fuldender den overordnede restrukturering af bygningskomplekset på Salzdahlumer Straße.

 

Kilde: C.F. Møller Architects