Foto: Carsten Ingemann

De nominerede til Renoverprisen 2018 er fundet

Seks unikke renoveringer er med i slutspillet om at kunne kalde sig Danmarks bedste renoveringsprojekt anno 2018. Se dem her.

Ud af 182 indstillede renoveringsprojekter har nomineringsudvalget udpeget seks finalister, der skal dyste om Renoverprisen 2018. For første gang i de seks år, Renoverprisen har eksisteret, er der to private parcelhuse med blandt de nominerede projekter.

 

Seks finalister ud fra syv kriterier

Hvert år siden 2013 er Renoverprisen blevet uddelt for at hylde Danmarks bedste renoveringsprojekter. I år er følgende seks projekter nomineret til prisen:

 

  • Bondegården i Havreholm - privat bolig m. erhverv, Hornbæk
  • Korngården - almennyttigt boligbyggeri, Ballerup
  • Multikulturhuset Sønderborg - kulturhus, Sønderborg
  • Moderniseret Hosbyhus - privat bolig, Herning
  • Rømerhus - erhverv og shopping, Århus
  • The Silo - luksusboliger og restaurant, København Ø

 

I arbejdet med at udvælge de nominerede projekter har nomineringsudvalget vurderet projekterne i forhold til syv nomineringskriterier: eksempelværdi, energikrav og bæredygtighed, samarbejde, brugskvalitet, bidrag til omgivelser, økonomi og værdiforøgelse samt udførelseskvalitet.

 

Potentiale til at inspirere andre

- Årets indstillede projekter er meget alsidige. Det opleves i de projekter, der er nomineret, hvor vi både har en privat bondegård og et stort mode- og kontorhus. Det er Renoverprisens formål at fremhæve forbilledlig renovering til inspiration for andre, og man må sige, at årets nominerede projekter har potentiale til at inspirere til mange forskellige renoveringer, siger Gøsta Knudsen, tidligere stadsarkitekt i Aarhus og formand for nomineringsudvalget.

 

Det er et valgkollegie bestående af 70 udpegede medlemmer fra branchen, der får det endeligt ord. Henover sommeren skal de stemme om, hvilket projekt der skal løbe med titlen som Danmarks bedste renovering 2018 og få en check med sig hjem på 100.000 kr.

 

Vinderen kåres ved en prisfest d. 6. september.

 

Læs hele nyheden her.

 

Kilde: Dagens Byggeri