Foto: Gaihede a/s

Fra guldvarefabrik til moderne boliger

Fredede bygninger i det gamle København er forvandlet til eksklusive lejligheder.

I hjertet af det gamle København i en baggård til Store Kongensgade ligger et stykke dansk erhvervs- og kulturhistorie, som rådgivningsfirmaet Gaihede har bragt frem til det 21. århundrede – uden at fjerne det 19. århundrede.

 

Efter mere end et århundrede som erhverv og senest advokatkontor er de fredede bygninger, Bernhard Hertz Guldvarefabrik, fra 1887 nu ændret til otte eksklusive ejerlejligheder.

 

– Det har været en spændende udfordring for os. Opgaven var at bevare bygningernes særegenhed, samtidig med, at vi fornyede og indrettede moderne boliger, siger teknisk direktør i Gaihede, Jesper Krog.

 


Før og efter. Foto: Gaihede a/s

 

Leverede smykker til kongen

De fredede bygninger, der i dag ejes af ejendoms- og udviklingsselskabet Ceraco a/s, har en ganske særlig historie. De blev bygget af Bernhard Hertz, der var en hæderkronet juveler og guldsmed, der levede fra 1834 til 1908. Hans karriere startede med et brag, da svendestykket – en guldbladsarmring med diamanter, perler og rubiner, blev købt af kong Frederik den 7. for 300 rigsdaler. 

 

I guldvarefabrikken var der smykkeproduktion til 1942. De seneste mange årtier har bygningerne været udlejet til forskelligt slags erhverv. Men nu skriver vi 2018 – og der efterspørges boliger i København, så nu er Bernhard Hertz Guldvarefabrik blevet til boliger.

 

Ny æra for Bernhard Hertz Guldvarefabrik

Bernhard Hertz Guldvarefabrik er nu på vej ind i en ny æra. Der er langt fra hestevogne og Frederik den 7. til moderne familier i nutidige omgivelser, men det er stadig muligt af få noget fra begge verdener. 

 

De otte ejerlejligheder er klar til indflytning, og bygningen med den særlige fortid skal nu rumme mennesker hele døgnet.

 

Kilde: Gaihede a/s