Illustration: Container Living

Kreativitet og innovation præger nyt containerbyggeri

20 40-fods containere kommer til at skabe rammerne for det midlertidige erhvervsbyggeri ved Spinderihallerne i Vejle.

Containerne opsættes i en konstellation, som bliver Danmarks største og første af sin art. Med det formål at komplimentere den rå atmosfære som Spinderihallernes oprindelige industribygninger favner og udtrykker, ønsker Container Living at skabe grobund for en unik synergi mellem det nye erhvervsbyggeri og Spinderihallernes eksisterende bygninger.

 

Containerarkitekturen, som bliver opført på den 600 kvm store ubebyggede del af matriklen ved Spinderihallernes hovedindgang vil via sit format tilføre Vejle et enestående udtryk.

 

Et midlertidigt og flytbart erhvervsbyggeri

Vejle Kommune har til hensigt at teste, hvorvidt erhvervsbyggeriet vil opfylde kommunens målsætning for initiativet, hvorfor konceptet er designet som et flytbart system til midlertidig anvendelse over en syvårig periode. Derfor er containerbyggeriet konstrueret til at opfylde alle krav i bygningsreglementet til permanent bebyggelse.

 

Opsætning og design af containerne,  samt miljøet omkring dem bliver udformet i samme kvalitet - og med samme fokus på den enkelte detalje - som ved et permanent byggeri. Når lejekontrakten udløber efter den syvårige periode, flyttes med lethed containerbyggeriet og efterlader ingen spor på grunden.

 

Kilde: Container Living