Visualisering: Arkitema Architects

Stor satsning på træbyggeri

Arkitema Architects har nu taget skridtet og lavet et nyt forretningsområdet med fokus på træbyggeri, kaldet Arkitema Timber. Samtidig har virksomheden indledt et samarbejde med blandt andre brancheorganisationen Svenskt Trä.

 

 

Gennem de seneste år er udviklingen inden for byggeri i træ gået hurtigt og det er nu muligt at bygge både højhuse og store bygningskomplekser i træ. Som et bæredygtigt alternativ til beton er træ derfor kommet i fokus hos både bygherrer og arkitekter.


Nu har Arkitema Architects taget skridtet og lavet et nyt forretningsområdet med fokus på træbyggeri, kaldet Arkitema Timber. Samtidig har virksomheden indledt et samarbejde med blandt andre brancheorganisationen Svenskt Trä.

Efterspørgsel efter arkitekter til trækonstruktioner

Arkitema oplever en voksende efterspørgsel på arkitekter med kompetencer inden for trækonstruktion. Derfor har virksomheden oprettet Arkitema Timber. Målet er at blive endnu bedre til at udvikle byggerier i træ og dele viden på tværs af de skandinaviske grænser med både kolleger og kunder. Derfor har Arkitema indledt et samarbejde med to af de største og vigtigste aktører inden for trækonstruktion i Sverige.


De nye samarbejdspartnere; brancheorganisationen Svenskt Trä og ejendomsudviklingsselskabet Folkhem Trä, der udelukkende bygger i træ, vil bidrage med massiv viden til Arkitemas kommende træbyggerier.

 

Træ som fremtidens bæredygtige byggemateriale

Med det nye fokus er det Arkitemas ambition at være i front, når det gælder om at forme fremtidens bæredygtige byer og bygninger, som i stadig stigende grad vil blive bygget i træ. Derfor er der allerede blevet indledt et samarbejde med Folkhem Trä i flere projekter, hvilke giver en unik videndeling med en af de ledende aktører inden for træbyggeri i Norden:


- I Folkhem har vi gennem mange år forsøgt at få branchen til at forstå vigtigheden af at omstille byggeriet til en større brug af træ. Træ er det eneste rent genanvendelige byggemateriale og det er derfor en vigtig brik i vores stræben efter at løse klimaproblemerne. Derfor er vi glade for, at et af de største arkitektkontorer som vi har samarbejdet med i mange år, tør satse på fremtidens byggeri, fortæller Arne Olsson, adm. dir. i Folkhem Trä.


- Fordelene ved at bygge i træ er talrige og dækker alle bæredygtighedsaspekter. Med træ kan vi skabe sunde, omkostningseffektive og klimavenlige løsninger. Derfor er jeg meget glad for, at Arkitema har taget en beslutning om en stor investering i træ og vi er alle begejstrede for, at vi nu kan arbejde endnu mere med trækonstruktioner i fremtiden, siger Daniela Grotenfelt, senior specialist inden for bæredygtighed hos Arkitema.


Læs mere her 


Kilde: Arkitema Architects