Internationalt farvesystem til design, arkitektur og produktion

NCS - Natural Colour System ®© er et logisk farvenotationssystem, der bygger på, hvordan mennesket ser farver.

Hver farve kan beskrives ud fra dens grad af lighed med elementær farverne gul, rød, blå, grøn, hvid og sort, som i deres reneste tilstand, ikke kan sammenlignes med nogen anden farve. Systemet blev udviklet gennem 15 års omfattende forskning med det mål at skabe et visuelt beskrivende farvesystem.
I dag spænder brugen af systemet fra farvestyring i produktudvikling og præcis produktion af maling til farvedesign inden for arkitektur og interiør.

 

 

Brug NCS til:

  • Arkitektur: Skab en unik karakter og identitet for et nyt boligområde.
  • Trends: Beskriv næste sæsons særpræg og farveinspiration til materialer, tekstur, overflader og tryk ved at bruge NCS som gennemgående guideline.
  • Renovering: Ved hjælp af NCS-scanner og farveprøver kan du vælge de helt rigtige farvenuancer og dermed føre en bygning tilbage til sin storhedspragt og bevare værdifuld bygningshistorie.
  • Produktdesign: Succesfuld produktudvikling afhænger af en præcis kommunikation af farver mellem deltagere på udviklingsholdet. Brug NCS til at kommunikere farver.
  • Forskning: NCS-farvesystemet bruges også i forskning - fx til at udvikle beskrivelse af farver i glas.
  • Budskaber: Farver er med til at få budskaber til at gå rent ind hos din målgruppe. Fx i offentlig transport, hvor målgruppen kan guides til det rigtige tog eller bus vha. farver på skilte.

 

 NCS-sortimentet er bredt, så du kan vælge præcis de NCS-produkter, du har brug for. 

 Se det samlede udvalg af NCS og priserne her  

Nyhed: NCS Colourpin SE

NCS Colourpin SE  kan skanne, gemme og dele farver du møder på din vej direkte på din smartphone.

 

NCS Colourpin SE har en høj farvenøjagtighed og for hver farve du pinner, får du informationer om nærmeste NCS notation, oversættelse til CMYK, RGB og Lab* samt lyshedsværdien oplyst.

 

Den nye opdateret colourpin har et nyt frisk look og der medfølger en serie praktisk tilbehør. 

 

Bestil din NCS Colourpin SE her

 

 

Design Tools

Praktiske og unikke værktøjer, som gør det nemt at designe med NCS-farver, og giver dig en komplet og overskuelig oversigt over de mange farver. Vælg det værktøj, som matcher dig bedst.

 

 

 

 

Farveprøver

NCS separate farveprøver gør det nemmere at danne sig et billede af det færdige resultat.

Der er 1950 standardfarver i NCS systemet - vælg farveprøver i tre forskellige formater og to forskellige grader af glans.

 

 

 

Øvelsesmaterialer

NCS undervisningsmateriale viser, hvordan NCS er opbygget, og hvordan du bruger NCS. Sammenlignet med andre farvesystemer er det unikt, at NCS har udviklet pædagogisk undervisningsmateriale. 

Kurser

Hvis du vil vide mere om NCS farvesystem og farvesætning, udbydes der en række af kurser som du kan læse mere om her.